De meesten van ons zijn zich er niet van bewust, van de ademstroom die als vanzelf beweegt in ons lichaam. Dit is een heel natuurlijk proces, vanaf het moment van onze geboorte. Wanneer je kijkt naar de buik van een baby dan zie je de ademhaling in een flow bewegen.
Gaande ons leven slaan we ervaringen op in ons lichaam en kunnen zich daar gaan vastzetten. Onze adem beweegt hierin mee.
Denk maar eens aan een moment in je leven waar je schrok of angstig was. Hier reageert de adem meteen op. Voor een moment zet je de adem vast en adem je hoog in de borst. Je hartslag gaat omhoog en het zet allerlei hormoon gestuurde processen in gang.

Onze ademhaling is sterk verbonden met onze gedachten,  emoties en gevoelens. In ons taalgebruik vindt je daar verwijzingen van terug: ademloos toezien, naar lucht happen, stikken van woede of een zucht van verlichting slaken. Onze ademhaling is eigenlijk onze spiegel waarin we kunnen zien en voelen hoe het met ons gaat. Zo kan de adem dus je gids zijn als het gaat om inzicht in jezelf.

In de maatschappij van nu heerst het denken en doen. Het zijn mechanismen die invloed hebben op de kwaliteit van onze ademhaling.
En als een ketting reactie in ons lijf heeft het invloed op de werking van organen en algehele vitaliteit.
Ademen is leven, het geeft je de mogelijkheid je volledig te verbinden met jezelf en anderen en in het NU te zijn. Rust te vinden in jezelf.

Bewustzijn en kennis van de verschillende ademhalingen als buik-, borst- en flankademhaling brengt je terug bij jezelf, in je ”eigen thuis.”

Informeer naar de mogelijkheden van helende ademsessies!

error: Auteursrechtelijk beschermde tekst!