Hoe ondersteunt yoga bij kanker?

Yoga kan een positieve bijdrage leveren gedurende het hele proces van kanker. De jarenlange ervaring die ik opdeed in o.a.  Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis (Nederlands Kanker Instituut), het AMC en de uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van yoga komen samen in een aangepaste zachte en compassievolle vorm van yoga. Deze vorm van yoga ondersteunt je in het herstellen van het contact met jezelf, heeft invloed op het zelfhelend vermogen van je lichaam en helpt bij het opbouwen van hernieuwde energie en kracht.

Hoe ziet een les eruit?
Ik maak gebruik van Yin yoga, visualisatie oefeningen, lichaam en adembewustzijn oefeningen en meditatie. Ik vorm de lessen aan de hand van een thema bijv. ”het verstevigen van vertrouwen”.  De groepen zijn bewust klein gehouden (max. 5) wat een intieme, veilige sfeer biedt en er is ruimte voor indivuele aandacht. Evt. benodigde hulpmiddelen ter ondersteuning zijn in de studio aanwezig.

Wat kan het je opleveren?
Ervaring leert mij dat het in het proces van kanker kan helpen om tijd aan jezelf te besteden en je lichaam en geest meer te leren ontspannen. dat helpt je bijv. bij het leren omgaan met ongemakken. Meer innerlijke rust en een verbeterde ademhaling werken stress en angst reducerend.

Daarnaast;
Wordt je soepeler en krachtiger,
Bevorderd het een gezond slaap en eet patroon,
Heeft het een positieve invloed op je immuunsysteem,
en
Bouw je aan verbeterde concentratie en rust.

 

 

 

error: Auteursrechtelijk beschermde tekst!