Welkom bij Innerwise Yoga Studio

Innerwise Yoga is dé intieme, persoonlijke Yoga studio in Limmen. De yogalessen worden gegeven in een intieme, warme sfeer in kleine groepen waar ruimte is voor persoonlijke aandacht. Judith is gespecialiseerd in zachte yoga vormen als yin yoga, yoga Nidra en restorative yoga. Meditatie, adem – en lichaamsbewustzijn hebben een plek in elke les. Ik ben tevens deskundigheid op het gebied van medische, spanning en pijn gerelateerde klachten.

Ik adem in
en kom tot rust.
Ik adem uit
en glimlach.

Thuisgekomen
in het nu
wordt dit moment
een wonder.

Thich Nhat Hanh

Over Judith

Hectiek, snelheid en prestatiedruk zijn voor velen van ons een dagelijks onderdeel van ons leven. Op den duur kun je gewend raken aan spanning en stress en word je er ongevoelig voor. Je kunt dan vergeten hoe het voelt om in verbinding te leven met je natuurlijke Zijn. Om open te staan voor dat wat is zonder te doen of er een oordeel aan te geven.
Maar ook de signalen van je lichaam niet langer te negeren. te leren voelen en luisteren naar welke boodschap er in zit.

Yoga helpt mij om écht te zijn wie ik ben en in alle volheid het leven in de ogen te kijken. Er door heen te gaan en mee te bewegen. Door vanuit vertrouwen en verbinding met mijn hart te leven en te accepteren wat er is mijzelf te ontspannen. Het helpt mij milder, geduldiger en liefdevoller naar mijzelf en anderen te zijn. Vanuit verbinding met jezelf ga je de verbinding met anderen en het leven aan. Dat is nu precies wat yoga is voor mij: Verbinding. Mijn missie is om mensen te begeleiden in het ontwikkelen van bewustzijn, het ervaren van ontspanning en innerlijke rust en meer bewuster en gevoelig te leven. Yoga ondersteunt bij het je verbinden met je lichaam, te luisteren naar de signalen en helpt je om tijdig te kunnen reageren.
Ik richt mij vooral op de rustige en zachte vormen van yoga waaronder Yin yoga. Daarnaast kun je bij mij terecht voor privé yoga les, klankschalenmassage, yoga therapie en trauma sensitieve yoga.

 “Luister naar het fluisteren van je lichaam,
      Dan hoeft het niet te schreeuwen’’

Yoga vormen

We leven in een echte Yang wereld.
Een wereld van actie & waarin ‘denken’
en ‘doen’ centraal staan. Yoga biedt je de mogelijkheid om vanuit de ‘denk’ en ‘doe’ modus de ‘zijn’ modus te ervaren. En zo delen in jezelf te belichten, verkennen en te helen. 

Door af en toe even stil te staan en bewust te zijn zet je ongemerkt een stap voorwaarts!

 

 

Yin yoga en Stress relief
Yin yoga / Stress relief Yoga is een relatief rustige en heel ontspannende yogales met veel aandacht voor de ademhaling waarmee je jezelf tot rust kunt brengen.

Yin yoga
Yin yoga is een combinatie van fysieke poses, mindfulness, Pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditatie.  Een zachte vorm van Yoga met een diepe stimulerende, kalmerende en bevrijdende werking die je soepeler maakt.

In deze les richten we ons met aandacht op het loslaten van spanning en stress en het laten stromen van energie. Dit alles in een rustig tempo waardoor je grenzen kunt leren herkennen en respecteren.

Je blijft even in een houding, brengt je aandacht naar binnen en krijgt de tijd om je spieren te ontspannen, te ervaren en te voelen. Zo bereik je de diepere lagen van je lichaam zoals het bindweefsel (fascia), pezen en gewrichten.
Eventuele energetische blokkades kunnen worden opgeheven waardoor klachten verminderen of verdwijnen en bevorderd het zo de stroom van levensenergie (Chi) in je lichaam.

Een ideale aanvulling op meer dynamische (yang) vormen van yoga.

Intensiteit: Yin*

Yin – Nidra yoga
De combinatie van Yin Yoga en Yoga Nidra helpen je in het ervaren van een intense ontspanning op alle niveaus. De Yin yoga oefeningen werken in op de diepere lagen van het lichaam, zoals het het bindweefsel, pezen en gewrichten. Daarnaast kalmeert het autonome zenuwstelsel en werkt het stress reducerend. Dit is een ideale voorbereiding op de Yoga Nidra.
Yoga Nidra, ook wel de “yoga slaap” genoemd, verstevigt het zelf genezend vermogen van het lichaam. Men zegt wel eens dat 1 sessie Yoga Nidra gelijk staat aan 4 uur slaap!

Yoga Nidra
Yoga Nidra is een krachtige ontspanningstechniek. Gedurende de Nidra sessie lig je op je rug met je ogen gesloten. Vervolgens luister je naar een Nidra sessie. Dit brengt je op een systematische manier tot ontspanning. Tijdens de Yoga Nidra wordt je gevraagd een intensie neer te zetten, een positieve zin die je richting geeft, ook wel Sankalpa genoemd. Je onderbewustzijn neemt het in zich op en ankert dit.

Voor wie?
Voor iedereen die op zoek is naar meer innerlijke rust, een verbeterde nachtrust en een kalme geest.
Daarnaast kan het ook bijdragen in het verlichten en het omgaan met pijnklachten.
Te boeken voor een door jouw samengestelde groep. 

Informeer naar de mogelijkheden via info@academievoorgevoel.nl.

Intensiteit: Yin – Nidra *

Restorative Yoga
Betekent letterlijk ‘herstellende of vernieuwende yoga’. Spreek je het zelfhelende vermogen van je lichaam aan. Heel heilzaam na of in een periode van fysieke en / of geestelijke overbelasting.
Je lichaam heeft rust en oefening nodig om te kunnen herstellen.

Kenmerken
De yogahoudingen worden langer aangehouden met de focus op je ademhaling. Hier gaat een meditatieve werking vanuit.
Het volledig ontbreken van inspanning tijdens de yogahoudingen.
Het veelvuldig gebruik van hulpmiddelen.
Veelal liggende en af en toe zittende yogahoudingen.

Wanneer?
Ter ondersteuning bij chronische klachten.
Wanneer je veel stress hebt of hebt gehad.
In een herstel periode zit bijv. na een operatie, blessure, burn-out.
Wanneer je moeite hebt om te ontspannen.
Andere yogavormen te intens voor je zijn

Genoeg redenen om in deze tijd van steeds meer prikkels, snelheid en prestatiedruk juist de tegenhang op te zoeken en je weerstand en innerlijke rust op te bouwen om meer balans te kunnen ervaren.

Lesrooster

Woensdag
9.30 – 10.30 uur  – Yin yoga en meditatie
19 – 20 uur – meditatie voor jongeren

Donderdag
19 – 20 uur – Yin yoga en meditatie

Vrijdag
9.30 – 10.30 uur Yin yoga en meditatie

Bij mij is iedereen welkom!
Innerwise Yoga Studio staat voor yogalessen in kleine groepen, persoonlijke aandacht en een warme en betrokken sfeer.

Vanaf mei t/m september
Elke zomer met heerlijke buiten lessen in de prachtige tuin van Innerwise Yoga.

Informeer naar de mogelijkheid om een losse les of proefles te volgen.

 

Tarieven

Losse les € 15,-.
Proef les € 10,-
Een strippenkaart met 10 lessen € 140,-
( 12 weken geldig).

Privéles € 75,-
1 op 2 les € 55,-

Wanneer je wil opzeggen graag schriftelijk of mondeling. Er geldt 1 maand opzegtermijn.

Yogacoaching

Een leven in contact met jezelf vraagt om aandachtig te leven, je lichaam te voelen en ernaar te luisteren. Luister je niet dan zal je lichaam steeds sterkere signalen afgeven. Yogalessen op maat kunnen dit proces ondersteunen en versterkend werken. In een individuele sessie ben je verzekerd van alle aandacht en afstemming op wat jij nodig hebt om het contact met je lichaam te herstellen. Aan de hand van jouw behoefte maken we samen een plan op maat. De sessies kunnen naar wens binnen of buiten in de natuur plaatsvinden.

Voor wie?
Bij stress gerelateerde klachten:
Moeite met slapen, gejaagdheid, chronische vermoeidheid.
In geval van een (herstellende of dreigende) Burnout.
Ter ondersteuning en ontspanning bij een chronische aandoening.
In geval van angst en paniek.
Wanneer door ziekte of handicap het vertrouwen in je lichaam is verminderd zoals kanker, hartfalen e.d.

Wat kan het je opleveren?
Verminderen van stress en angst.
Rustiger en dieper slapen.
Versterken van het immuunsysteem.
Opbouwen van innerlijk vertrouwen en rust.
Verbeteren van energie niveau en energie stroming.
Verbeteren van concentratievermogen.
Dieper en rustiger ademen waardoor bloeddruk en hartritme dalen.

Yoga helpt je om jezelf en je behoeften te leren kennen en meer in verbinding met jezelf te zijn.
Door groei van zelfvertrouwen kun je je meer open stellen voor het leven, ontspannen en je innerlijk krachtig voelen. Zo verbetert de kwaliteit van je leven.

Heb je interesse? Neem dan contact met mij op. Dan kijken we samen wat het beste bij jouw past.

”You are not broken and you don’t need fixing”

Trauma Sensitieve Yoga 

De helende werking van trauma sensitieve yoga
Mensen zijn sensitieve wezens. We worden geboren met ons hart wijd open. In alle puurheid en eerlijkheid.
Het leven kan ons in contact brengen met ervaringen die dat beschadigen. Die kunnen leiden tot een aantasting van ons gevoel van veiligheid, orde, voorspelbaarheid en rechtvaardigheid. Je bent dan niet meer bij machte om deze ervaringen te integreren in je leven en de werkelijkheid te dragen.
Dit noemen we trauma’s; ieder mens kan er mee te maken krijgen en niemand is er immuun voor. De giftige gevolgen van een onopgelost trauma kun je maanden zo niet jaren met je meedragen en kunnen een slopende werking hebben in je lichaam.

Wat is trauma sensitieve yoga?
Yoga in de oorspronkelijke eeuwenoude vorm is bedoeld om menselijk lijden aan te pakken in het lichaam waar het zich vastzet.
In deze zachte yoga therapeutische benadering ligt de nadruk op het verwerken van een fysiek of psychisch trauma en veel minder op de yoga in oorspronkelijke vorm.
Door gebruik te maken van simpele en zachte houdingen met als doel je weer in gezonde verbinding te brengen met je lichaam en er weer maar te gaan luisteren.
Het helpt en ondersteunt je om een positieve relatie met jezelf te onderhouden.

Belangrijke thema’s zijn:
Het huidige moment ervaren, bewustzijn van de ademhaling, keuzes maken, eigen acties ondernemen en je eigen ritme creëren.
De privé sessies vinden plaats in de veilige en rustige omgeving van mijn yoga studio en worden afgestemd op jouw specifieke behoeften. Deze benaderingswijze kan als aanvulling dienen op -en ter ondersteuning van de reguliere therapie.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van PTSS en depressie. Na een levenstocht in de overlevingsstand eindigde ik op mijn 42ste uitgeput in de ziektewet. Het voelde alsof alle fundamenten onder mij vandaan waren gegleden. Al sinds mijn jeugd had ik nachtmerries en werkte ik hard om ‘overeind’ te blijven. Uiteindelijk bleek het mijn overlevingsstrategie. Vanaf het moment van ziekte en uitputting begon ook mijn herstel. Eindelijk hoefde ik niets meer tegen te houden en kon alles wat er in mij leefde tot uiting komen en een plek krijgen. Geen maskers meer en hard werken tegen mijn gevoelens en behoeftes in! Eigende ik langzaam maar zeker, stap voor stap mijn eigen lichaam en wijsheid terug.

Nu is alles anders! Dat gun ik ieder ander.

”Innerwise is Everwise”

error: Content is protected !!